Chromebook onderwijs

Op onze school werken de leerlingen uit de groepen 4 t/m 8 met chromebooks. Wij gebruiken het programma Snappet. Snappet is een adaptief onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. Bij Snappet ontvangen de leerlingen na elke opgave direct feedback, waardoor zij meteen weten of zij de opgave goed of fout hebben gemaakt. We gebruiken de tablets van Snappet voor: technisch lezen, rekenen, taal, spelling, studievaardigheden en woordenschat.

Wat zijn de voordelen:

  • De leerlingen krijgen meteen feedback op wat ze doen.
  • Betere leerresultaten door verhoogde motivatie en concentratie van de leerlingen.
  • Meer individuele differentiatie mogelijk.
  • Direct inzicht in de leervoortgang van de klas en individuele leerlingen.
Op de chromebooks werken wij met Cloudwise. Cloudwise biedt een gestructureerde schoolomgeving waarbij het niet uitmaakt of je thuis, onderweg of op school bent. Op een laptop, tablet of andere computer: een internet verbinding is voldoende. De website waarop gewerkt wordt heet Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform: Je eigen COOL omgeving.

De leerlingen loggen eenmalig in met hun eigen Google account en ze hebben hun eigen werkomgeving tot hun beschikking. Iedere gebruiker krijgt zijn eigen mail, agenda, bestanden en (educatieve) programma’s te zien en kom je op je favoriete websites. Omdat de programma’s van Google en Cloudwise online werken en je dus niets download of installeert, maakt het niet uit of je werkt op een iPad, Chromebook, laptop of desktop. Als er maar internet op zit, kun je inloggen op je eigen account.